direct contact

Stel uw vraag

Kamperen met regen

Tips om een regenachtige dag op de camping door te komen.

Is het eindelijk tijd voor je welverdiende kampeervakantie, is er regen voorspeld op jouw vakantie-adres. Een enkel buitje tegen het stof kunnen we nog wel hebben, maar meer toch liever niet. Viva Kamperen geeft tips hoe je kamperen met slecht weer het beste doorstaat. 

Voor vertrek

Ga altijd goed voorbereid op reis. Check of je (voor)tent nog waterdicht is en impregneer deze indien nodig. Neem voor de zekerheid een reparatiesetje voor lekkages mee op reis. Regenlaarzen en een paraplu ook zeker niet vergeten op het lijstje te zetten. En voldoende vermaak voor als het wat minder weer is.

De juiste locatie

Misschien overbodig om te zeggen, maar zet je kampeermiddel niet op het laagste punt van de camping of je kampeerplek neer als er regen voorspeld is. Zeker in heuvelachtig gebied kan de hoeveelheid water die zich verplaatst van behoorlijk grote hoeveelheid zijn. Kijk ook of er geen geultjes op je kampeerplek zijn, die vol kunnen komen te staan met water.

Boogaard 1 sfeer aanzicht SB(voor)tent opzetten

Bij vochtig weer is het verstandig om een eco ondergrondzeil neer te leggen. Het gras onder je tent blijft gezonder en het water loopt makkelijker weg. Zorg wel dat het zeil niet uitsteekt onder je tent vandaan. Dan loopt het water alsnog je tent in. Bij regen is het belangrijk dat het dak van je tent op de juiste manier gespannen is. Zorg dat er geen plassen kunnen ontstaan. Kies er eventueel voor om de buitenste stokken weg te halen of plaats nokbogen of dakliggers om je tentdak te verstevigen. Bij harde wind is tevens raadzaam om stormbanden aan je (voor)tent vast te maken. Plaatst regenkapjes op je tentstokken om te voorkomen dat er water je tent in loopt via de tentstokken.

Tijdens de bui

Zorg dat er tijdens het regenen geen spullen tegen het tentdoek aanstaan. Dan komt het vocht alsnog naar binnen. Houdt ook goed in de gaten dat er geen plassen op je tent ontstaan. Deze kunnen lekkages veroorzaken of er voor zorgen dat je tent instort. Verder kun je lekker een spelletje doen, juist lekker in de plassen gaan stampen of natuurlijk het Viva Kamperen magazine lezen :). 

Na de bui

Gelukkig komt er na regen altijd weer zonneschijn!Zorg na de bui voor goede ventilatie, zodat het in je (voor)tent niet te vochtig blijft. Check of al je haringen en scheerlijnen nog strak staan. En geniet van het droge weer.

« Terug naar overzicht